Årets julklapp 2018

Enlight689

Varje år utser Handelns utredningsinstitut HUI, årets julklapp och 2018 blev det ett återvunnet klädesplagg. Eftersom jag har inte mindre än sex olika intervjuer som har berört just detta ämne har du nu en chans att lära dig mer om hur detta går till i praktiken.

Motiveringen till årets julklapp från HUI lyder:

Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget – speglar de svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion.

Inom Outdoor är detta inte någon ny trend utan här finns många av de tunga aktörer som driver på en utveckling som nu spiller över på resten av modeindustrin.

I inte mindre än sex tidigare avsnitt har jag intervjuat några av de som kommit längst inom området. Så om du vill lära dig mer om hur detta fungerar i praktiken är det bara att lyssna!

Avsnitt 183

Samtal med CSR-ansvariga från Fjällräven, Haglöfs, Peak Performance och Houdini om hur de samarbetar för att driva utvecklingen framåt.

Avsnitt 162

Intervju med Erik Blomberg på Tierra om bland annat biobaserade kläder.

Avsnitt 147

Intervju med Christiane Dolva som är CSR-ansvarig på Fjällräven.

Avsnitt 138

Samtal om Tretorns Jacket from the Sea som är tillverkad av gamla fiskenät.

Avsnitt 120 och avsnitt 5

Intervjuer med Houdinis VD Eva Karlsson som är en av de företag som kommit allra längst i utvecklingen.


Podcasten Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet och ni hittar den på Spotify, hos Acast eller där ni brukar lyssna på era poddar.

Originalbild © Magnus Ormestad

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.