Avsnitt sextio, David Erixon och Nicklas Bentzer – Deluxeturer!

Foto 2014-11-17 10 24 31

“Vi ville ju ha fokus snarare på hur gött man har haft! Hur fina vyer som vi sett, hur skönt det var när vi satt i den där solgropen. Vi ville också känna att vi hade gott om tid på oss, att vi efter att ha åkt ned för en fin sluttning med pudersnö då ville vi ha så gott om tid att vi kunde ta av oss pulkan och gå upp igen och åka utan pulka bara för att det är så gött att åka skidor”

– David om Deluxetänket

David och Nicklas lärde känna varandra då bägge jobbade på STF och de senaste vintrarna har de blivit mer och mer kända för deras långa vinterturer på skidor.

I detta avsnitt berättar de om deras bakgrund, om hur de lärde känna varandra och hur de fungerar tillsammans. Om att bli attackerade av vilda fåglar, om hur de går tillväga för att planera deras långa deluxeturer där de aldrig vill göra avkall på möjligheten att ha det lite gött…

“Ja men det var väldigt tydligt – vi satte oss ned på Storulvån i ett av konferensrummen och så skrev Nicklas “Norge på langs” på anslagstavlan, med en vattenfast penna…det står kvar än!”

Just nu planerar de inför Yukon Arctic Ultra – som kallats världens tuffaste ultratävling. Hur går det att kombinera med deluxe?

Intervjun är inspelad på Clarion Sign i Stockholm.

Lyssna på acast

Ladda ned acast för iPhone eller för Android.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.