Intervaller och trötthet

MattssonBokHusky

Efter ytterligare ett grymt bra pass med Runday kom jag att tänka på ett citat som jag såg i Mikael Mattssons bok om Kondition och uthållighet:

“Utmattning är en form av omotivation snarare än en oförmåga att utföra uppgiften. Försökspersonen i vår studie valde att ge upp antingen för att belastningen som krävdes innebar för mycket obehag eller för att fortsatt arbete låg utanför deras egen uppfattning av vad de kunde klara av”

Hade mycket bra möjlighet att få grepp på min egen omotivation på dagen pass då vi körde 1 000 meter i högre tempo på en kuperad slinga, direkt in på 400 meter i ett försök till ännu högre tempo. En minuts vila, sen repetera fyra gånger. Passa på att gå på gratisträningarna varje måndag vid Karlberg, grymt kul!

Mikael Mattssons bok är verkligen något som jag rekommenderar! Mycket pedagogisk handbok för att förstå din kropp och vad som händer under träning och prestation. Lär dig exempelvis om skillnaden mellan det aeroba och anaeroba energisystemet och driv dina kompisar till vansinne med tung terminologi. Och allvarligt talat så skadar det verkligen inte att skaffa sig lite grundläggande koll på biologin i dessa tider då vi ständigt bombarderas med nya teorier om träning, kost och prestation.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.