Avsnitt 116, Emil Börner!

foto-2016-10-14-12-43-56

“Då förstod jag att ‘wow vilket perspektiv vi förlorar genom att ha det här fruktansvärt märkliga begreppet om de här fysiska dimensionerna tid och rymd’. Vi har någon slags bild av att vi ska göra allting så fort som möjligt, att avstånd är hinder och det är därför som vi väljer att färdas snabbare och snabbare. Att vi har fysiska dimensioner som är begränsande och att tid och rum är saker som vi är offer för. Det där finns inte längre för mig, den här idén om att man ska stressa för att ta sig någonstans.”

> Lyssna på acast

Emil Börner gav sig tillsammans med sin flickvän Johanna ut på deras livs äventyr: att cykla jorden runt och leva deras dröm. På en landsväg i Brasilien slutade deras dröm då en bil körde på dom i 150 kilometer i timmen. Emil hamnade i koma. Johanna togs från honom då hon avled direkt av kraschen.

Lyssna på ett långt samtal om barns nyfikenhet, om att samla pinnar i skogen. Om Emils uppväxt då han fick bestämma att familjen skulle bygga koja på semestern. Om cykling i generationer, om cykelns möjlighet och om cykeln som katalysator för möten, förändring, förbättring och för läkande. Om att resa i tid och rum, om att möta människor, möta kulturer. Om att träffa eremiter, anarkister och pensionerade lönnmördare som nu vigt sitt liv åt att beskydda naturen, floderna och regnskogen. Om fördelen med fatbikes, om att bryta ryggen och ett år senare cykla till Bangkok. Om att leva drömmen och om att få sitt liv söndertrasat och hjärtat krossat av en olycka som tar din älskades liv. Om att fortsätta.

Intervjun är inspelad på Clarion Sign i Stockholm.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Sören Kjellqvist, Maxime Chaya, Andreas FranssonNicklas Blom, Fredrika Ek, Tim Bogdanov eller med Lina Hallebratt.

Originalfoto © Emil Börner

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

Advertisements

2 replies »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s