Avsnitt nittiosex, Lina Hallebratt!

img_5407

“Hon hade mycket att lära, och mycket med sitt självförtroende att jobba med. Så fort som det var ett litet motstånd så stannade hon för hon var säker på att pulkan satt fast, idag så stannar hon aldrig, hon är som ett diesellok som tuffar på genom allt. Det var väldigt fint att se hur hon växte med uppgiften medans vi var ute och hur stolt hon var! Det var ju världens utvecklingskurva på alla sätt, dels hur hon skulle manövrera den här, hur hon skulle få den att stanna, hon lärde sig höger och vänster under den här turen. Hon är fin Vega!” – Lina om hunden Vega

Lina Hallebratt läste till fjälledare lite av misstag men upptäckte lugnet och harmonin ute i naturen.

I intervjun berättar hon om uppväxten i skogen, om kärleken till djur, om att vara hästtjej och totalt ointresserad av äventyr och friluftsliv. Om pilgrimsvandringar, om att bli misstagen för en enstöring, om hennes hundar och om att bli ifrågasatt av äldre, bittra män.

Lina har dessutom rekordet på det långsammaste Vita Bandet med hela 97 njutningsfulla dagar, hon har även genomfört det gröna och det blå bandet – många av turerna gör hon tillsammans med en eller flera av hennes hundar Vega, som är en bouvier, Yoda och Bounty.

I år är Lina nominerad till Årets Svenska Äventyrare.

This slideshow requires JavaScript.

Podcasten Husky görs i samarbete med Lundhags.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Fredrika Ek, Robin Trygg, Christine HägglundLouise Östberg och Sören Kjellkvist.

Originalfoton © Lina Hallebratt

Lyssna på acast

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

Advertisements

11 replies »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s