Avsnitt femtionio, Team Madagaskar!

Foto 2014-11-04 10 08 07

“En av traditionerna på Maromokotro är att man måste släppa ut en vit höna på toppen som skulle vara levande, så vi fick ju hjälpas åt att bära den här hönan under en veckas tid. Sen ringlade man ut lite smält socker, ja, och sen skulle ju hönan vara kvar där. Jag guidar ju på Kebnekaise och där är avslutningscermonin en kall öl i bastun…”

Avsnitt femtionio är utan konkurrens det stökigaste avsnittet hittills, men på ett väldigt bra sätt. Jag mötte upp med Nicklas Lautakoski, Elias Sjöberg och Alexander Gustafsson från Expedition Team Madagaskar som i somras korsade Madagaskar från kust till kust för att, i samarbete med Världsnaturfonden, uppmärksamma det faktum att endast tio procent av öns ursprungliga regnskog står kvar. Albin var den fjärde medlemmen som var tvungen att bryta expeditionen på grund av ett skadat knä.

Expeditionen har jag tidigare pratat med Nicklas om i avsnitt fyrtio och nu är det dags för summeringen. Efter en frukost på restaurangen Nytorget 6 pratar vi om hur expeditionen gick. Hör om deras vardag med svett, magsjuka och kartor från 50-talet. Om att toppa Madagaskars högsta berg Maromokotro, om grillade grodor, såriga fötter och om döda tuppar.

Originalbilden är killarnas egen.

Lyssna på acast

Ladda ned acast till iPhone eller för Android.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s