Avsnitt trettioett, Musse Hasselvall!

Photo 2014-02-07 06 34 43

“Jag har ridit någon gång i mörker och jag kan inte se att det kommer grenar och jag bara lägger ner huvudet i manen och låter hästen springa. Och då är det en otrolig känsla att det är någon annan som gör det åt en! Sen vet jag inte om det var helt korrekt att göra så men det var en häftig känsla. Och det är ju också så jäkla häftigt – den har ju mycket bättre syn och så. Det är några sådana tillfällen som gör att det känns helt fantastiskt”

Jag har faktiskt från allra första början tänkt att jag skulle vilja göra en intervju med Musse. Hans bakgrund i kampsport och hans träningsform Ruffie som han startade tillsammans med vännen Usama Aziz sätter fingret på en strävan efter en återgång till det primitiva och enkla som jag intresseras av.

Men det som gör att Musse passade alldeles underbart och perfekt för Husky är att han i höst ska köra tävlingen Mongol Derby som arrangeras av det mycket spännande företaget the Adventurist. I derbyt rider man 100 mil längs med Djinghis Khans gamla postrutter över Mongoliets stäpper. Loppet rids på mongoliska halvtama hästar som man byter var fjärde mil. Hästarna ser, enligt Musse, ut som “små troll”. Den som bjöd in Musse till denna unika tävling var Per Michanek som lärde känna Musse under inspelningen av serien Mitt liv som jockey som Musse gjorde för Expressens webb-TV. Tillsammans blir Musse och Per laget Horsemongos som ni bör följa på deras Facebooksida.

Musse har även varit involverad i löpkonceptet Adidas Tribes efter att ha löptränat tillsammans med Running Sweden (nu Urban Tribes) under bland annat Rubin McRae. Musse ledde sedan gruppen som förberedde sig för Lidningöloppet 30K.

Vi pratar så klart om Musses bakgrund inom Ju-Jutsu, MMA och om varför det är så härligt med kroppskontakt. Om varför brottning är en bra bakgrund för en ryttare, om att få en häst över sig i förberedelserna inför Lidingöloppet och om längtan att få brottas med mongoler.

…och är ni nyfikna på projektet kring dickflicken Kampen för filmen kan man följa det här på Facebook.

Fotografi © Johan Bergmark

Lyssna på acast

 

 

Advertisements

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s