Avsnitt tjugonio, Michael Lemmel och Ö till ö!

Photo 2014-01-15 20 40 07

“Du ska springa i svår terräng, du ska simma i öppet hav. Det kan vara stökigt, det kan vara bråkigt. Du går tillbaka till urtidsmänniskan, vi blir grottmänniskor. Och det är så mäktigt! Jag tror att den här trenden med uthållighetstävlingar och äventyr som bara exploderar…det är ju en reflektion av vårt samhälle där folk sitter och är konstant jävla uppkopplade dygnet runt. Knäppa i huvudet som alltid har telefonen ligger bredvid sig. Folk är galna!” 

Den oerhört inspirerande Michael Lemmel fyllde nyligen 47 och har hunnit klara av fler äventyr, upplevelser och bedrifter än vad de flesta hinner med under en hel livstid.

Hör om Michaels otroliga liv som tog honom till Chamonix via New York och Stockholm  där han kom att utgöra en del av ett multisportlag som tävlade i världseliten i femton år. Längs med vägen hinner han med att introducera skidalpinism i Sverige på Keb Classic, mynta namnet “multisport” i Sverige och inte minst arrangera tävlingen Ö till ö som blir den första swimruntävlingen.

Hör om deras första tävlingar i de enorma tävlingarna Raid Gauloise och Eco Challenge på nittiotalet, om hur de bildar det ursprungliga Team Peak Performance – det första svenska multisportlaget. Michael pratar om att vara nära döden och leva i två världar under en tävling i Nepal. Om vikten av att kunna se bortom statusuppdateringarna och släppa fram stenåldersmänniskan i sig. Det blir givetvis också mycket prat om succén med Ö till ö som i år börjar gå på export i form av Engadin Swimrun som går 12 juli i Schweiz. Här kan ni se en 22 minuter lång film om Ö till ö 2013.

Missa inte avsnittet om Engadin Swimrun och Ö till ö.

Stort tack till Access Rehab som lånade ut lokaler till oss för intervjun!

Omslagsbilden kommer från Michael Lemmel.

Lyssna på acast

Advertisements

13 replies »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s