Stian Angermund-Vik, avsnitt 149!

Från min intervju med Stian Angermund-Vik:

“Jeg er vel med på kanskje tjue konkurranser i året og jeg er jo ikke like godt forberedt på alle, noen må fortelle meg at her skal det skje. Og på de konkurranser som jeg virkelig fokuserer på er det så mye lettere å gi alt. Men det er litt vanskelig når jeg ikke fokuserer på å virkelig gi alt, hvis jeg får litt vondt da slipper jeg litt på gasspedalen – og det er så frustrerende når man kommer i mål og ser alle de andre rundt deg ligger på bakken og ikke klare å rykke på en finger og da står jeg der og tenker ´ja men jeg hadde kunne løpt en stund til’…”

Då jag var uppe i Tromsø för Tromsø Skyrace bokade jag in två intervjuer – Stian Angermund-Vik och Megan Kimmel som bägge två är med i Salomons internationella team. 

Stian Angermund-Vik skapade stora rubriker, inte bara då han vann Vertical Kilometer World Championships 2016, utan även då han i maj 2017 slog Kilian Jornets banrekord på Zegama-Aizkorri Marathon två dagar efter att ha vunnit Zegama Vertical Kilometer. Till Tromsø kom Stian för att köra Blåmann Vertikal – en tävling som han givetvis även vann.

Jag pratar med Stian om hans uppväxt i södra Norge nära Bergen, om drömmen att bli fotbollsstjärna, om skidskytte och förlusten av hans far. Om att flytta till en stad men fortsatt ha kontakt med fjällen, om varför han väljer bort stavar i sin löpning, om att upptäcka sin enorm talang för motbakkeløp, om hemmatävlingen Stoltzekleiven Opp i Bergen och hur det är att springa 3 000 höjdmeter på Red Bull K3 i Susa, Italien.

Originalfoto © Martina Valmassoi

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.